38601
Książka
W koszyku
Skarby ogrodu : szczaw i mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny / Małgorzata Kalemba-Drożdż. - Bielsko-Biała : Pascal, copyright 2021. - 366, [2] strony : ilustracje ; 25 cm.
Gotowanie to wieczna przygoda! A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna! W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas! Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki. Autorka wyczarowała z nich 237 przepisów. Interesujące smaki, oryginalne struktury i zdrowotne właściwości zaskoczą i oczarują każdego, kto ceni wartościowe i smaczne potrawy. Tartaletki z musem czekoladowo-śliwkowym i konfiturą szczawiową. Wino z mirabelek. Chutney z zielonych orzechów. Smażone łuszyny rzodkiewki i kwiaty marchwi. Hummus z topinamburu. Carpaccio wołowe z nasturcją i marynowanymi cebulkami powietrznymi lilii tygrysiej. Czekoladki chmielowe. Guacamole z czosnkiem niedźwiedzim. Fiołkowe risotto z krewetkami Smacznego!
Status dostępności:
Wypożyczalnia Filii Zalipie
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 237 przepisów na dania z liści, pędów i niedojrzałych owoców.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 362-[363].
Uwaga dotycząca finansowania
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu, w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej