38601
Książka
W koszyku
Cytryna już w czasach starożytnych była uznawana za uniwersalny środek leczniczy, pomocny w wielu schorzeniach. Dzisiaj jest wykorzystywana w wielu przepisach i jako przyprawa do niezliczonej liczby dań, a także jako cenny składnik naturalnych preparatów stosowanych w kosmetologii i aromaterapii. W tej książce przedstawiono wszystkie zalety spożywania cytryny i dokładnie wyjaśniono, jak można dzięki niej dbać o swą urodę i troszczyć się o zdrowie. W pierwszym rozdziale poradnika pokazano, w jaki sposób ludzie w różnych krajach i różnych epokach odkrywali korzystne działanie cytryny. W drugim przybliżono tajniki uprawy i zbioru owoców oraz zamieszczono wiele praktycznych porad, dzięki którym każdy będzie już wiedział, jak powinno się wybierać najlepsze owoce w sklepach, odpowiednio je przechowywać i w optymalny sposób pozyskiwać sok. Dowiemy się też z niego, jakie substancje odżywcze możemy dostarczyć organizmowi, sięgając po cytrynę, i dlaczego pomagają one utrzymać ciało w dobrej kondycji. Kolejna część zawiera wskazówki dotyczące wykorzystywania poszczególnych części cytryny oraz łatwe do wykonania przepisy na herbatki, nalewki i lemoniady z soku, skórki cytryny, liści, a nawet kory drzewka cytrynowego.
Status dostępności:
Czytelnia Olesno
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64/podr (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca finansowania
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej